Поиск

Книги с поиском

От Матфея От Марка От Луки От Иоанна Деяния Псалтирь 40 книг с поиском



Чюдо 1-ое св. Алексія, новаго Чудотворца, о испустившемъ ума.

Нѣкоему человѣку, именемъ Тимофею, ума ему испустившу до толика, яко не вѣдѣти ему, камо и откуда грядетъ; иногда же и вопрошающу ему, камо идти. Но убо Богу хотящу явити чюдеса и прославити угодника своего, во умъ ему тако вложи: молитися нѣкіимъ - довести его въ монастырь архистратига Михáила. /л. 361 об./ Бывшу же ему тамо и гробъ св.

Чюдотворца Алексія видѣвшу, и абіе въ себѣ бысть; и яко отъ нѣкоего сна возбудившуся ему и бысть здравъ и смысленъ Благодатію Христовою и молитвами св. Алексія, яко ничтоже пострадавъ, и отъиде хваля и славя Бога, и благодать велику исповѣдуя его угодника, яко его ради молитвъ помилова его Богъ, такоже и человѣцы, иже прежде видящи его.

Не чувственна и ничтоже вѣдущу, такоже, яко единаго отъ человѣкъ мысляща, такоже и тѣ, и славу воздаяху Богу, творящему Богу дивная святымъ своимъ.

Чюдо 2-е о умершемъ отрочати.

Ниже се да умолчано будетъ. /л. 362./ Отъ чудесъ св. Алексія, не токмо стяжавша даръ отъ Бога его же немощныхъ исцѣляти, но и мертвыя воскрешать. Яко же прилучися болѣвшу нѣкоему отроку, именемъ Димитрію. Сему отъ зельныя болѣзни изнемогшу умрети. Принесоша же его въ погребатальныхъ ризахъ во время Литургія поющу и свершившеся божественной Литургіи.

И изшедшимъ же братіямъ изъ церкви архистратига Михáила въ трапезу ясти, того же отрока оставивше у раки св. Алесѣя. Родителя пришедша, хотяще его погре(б)сти. Бяше же отроча третьимъ лѣтомъ суще, влѣзоста-же въ церковь /л. 362 об./ - священницы и родители его, хотяше нести ко гробу, и обрѣтоста отрока жива суща. И радости же велія исполнишася.

Вземъ отроча живо и возвратишася въ домъ свой, славяще Бога и угодника его, Алексія.

Чюдо 3 е о разслабленномъ.

И иному же паки человѣку, Андрею именемъ, родомъ же града Мурома, многими времены разслаблену, ему лежкащу на одрѣ, и принесоша его на носилицахъ въ церковь архистратига Михáила, лютѣ сему тако страждущу. И положиша его близъ раки Святаго и абіе, исцѣленіе получивъ, отъиде; его же въ малѣ прежде чуждыми /л. 363.

/ руками принесена - сей на своихъ ногахъ здравъ въ свой домъ возвратися, велику славу воздая Богу и его угоднику Святому великому Алексѣю.

Чюдо 4-е о крилицѣ о Михáилѣ.

Нижé се да умолчено будетъ. Содѣянное Святымъ нѣкоему же мужу славну въ градѣ томъ, именемъ Владимеръ. Воздвигшу ему церковь Воздвиженья Честнаго и животворящаго Креста. Крилику же тоя церкви, Михáилу именемъ, уязвлену ему бывшу отъ нѣкоего стрѣлою, тѣмъ же и къ язвѣ той лютъ недугъ приразися. И сему тако страждущу и многи дни въ язвѣ той пребывающу, яко и живота ему отчаятися, и возопи же /л. 363 об.

/ глаголя: несите мя ко гробу Святого Алексѣя, яко да отнесутъ его въ монастырь св. Архистратига Михáила, къ чудотворному гробу святого Алексѣя. Они же, послушавше его; отнесенъ же бысть четырми, ни чесомъ же ему владущу: принесше его и полижиша близъ раки богоноснаго отца Алексѣя - начаша пѣти божественную Литургію.


Святоотеческое наследие -


Уникальный поиск `по-сути` по православной библиотеке