Поиск

Книги с поиском

От Матфея От Марка От Луки От Иоанна Деяния Псалтирь 40 книг с поиском



Молитвы в скорбях и искушениях творимые/ Библиотека Golden-Ship.ru МОЛИТВЫ В СКОРБЯХ И ИСКУШЕНИЯХ ТВОРИМЫЕ   МОСКВА, 2011   Рекомендовано к публикации Издательским Советом Русской Православной Церкви   © Издательство   «Благовест»     Ред. Golden- Ship. ru 2012   Содержание Молитва об избавлении от искушений О ненавидящих и обидящих нас Просьба защиты от обидчика При опасности потопления В беде, печали и скорби При нападении грабителей Молитвы о примирении враждующих Об умирении вражды между ближними О помощи в бедности и нужде При нападении зверей От укушения гада О спасении от насилия Об обращении заблудшего Молитвы от голода От засухи, грозы, града Молитва о помощи в трудную минуту, в отчаянии   Молитва об избавлении от искушений (преподобного Симеона Нового Богослова)

Не попусти на меня, Владыко, Господи, искушение, или скорби, или болезнь свыше силы моей, но избавь от них или даруй мне крепость перенести их с благодарностью.   О НЕНАВИДЯЩИХ И ОБИДЯЩИХ НАС Тропарь, глас 4-й О распенших Тя моливыйся, любодушне Господи, и рабом Твоим о вразех молитися повелевый, ненавидящих и обидящих нас прости, и от всякаго зла и лукавства к братолюбному и добродетельному настави жительству, смиренно мольбу Тебе приносим; да в согласном единомыслии славим Тя, Единаго Человеколюбца.

  Кондак, глас 5-й Якоже первомученик Твой Стефан о убивающих его моляше Тя, Господи, и мы припадающе молим, ненавидящих всех и обидящих нас прости, во еже ни единому от них нас ради погибнути, но всем спастися благодатию Твоею, Боже всещедрый.   Просьба защиты от обидчика Мученику Иоанну Воину Тропарь, глас 8-й Блаженство Евангельское возлюбив, Богомудре Иоанне, чистоту сердца девством почтил еси.

Темже суету мира сего пренебрегл, устремился еси зрети Бога, Иже тя прослави чудесы во врачевании различне страждущих. Сего ради молим тя: проси нам у Христа Господа всяких скорбей избавления и получения Царства Небеснаго. Кондак, глас 6-й Благочестиваго воина Христова, победившаго враги душевныя и телесныя бо-гомудренно, Иоанна мученика, достодолжно песньми восхвалим, чудодействуя бо, подает обильная исцеления страждущим людем, и молится Господу Богу от всяких бед спасти правоверныя.

Молитва О преславный угодниче Христов Иоанне Воине! Храбр был еси в ратех, врагом прогонитель и обидимых заступник, ныне же и всем православным христианом скорый помощник являешися. Помяни нас, грешных и недостойных, и заступи нас в бедах и скорбех и печалех и во всякой злой напасти, и от всякаго злаго и обидящаго человека защити нас: тебе бо дана бысть от Бога благодать молитися за ны, грешныя, (имена), зле страждущия.

О, великий поборниче, врагов прогонителю, христолюбиваго воинства покровителю и обидимых заступниче, Иоанне Воине! Не забуди нас, грешных, молящихся тебе и твоея помощи и неоскудныя милости просящих, и сподоби ны, грешныя и недостойныя, неизреченная благая от Бога получити. Яко Тому подобает всякая слава, честь и поклонение, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. (

Этому же святому молятся об отыскании украденного.) Молитва за неверующих, гонителей и презрителей правды Господи, обрати к Тебе и сердца врагов наших, если же невозможно ожесточенным обратиться, то положи преграду зла и защити от них избранных Твоих. Аминь. Об умножении любви и искоренении ненависти и всякой злобы Тропарь, глас 4-й Союзом любве апостолы Твоя связавый, Христе, и нас Твоих верных рабов к Себе тем крепко связав, творити заповеди Твоя и друг друга любити нелицемерно сотвори, молитвами Богородицы, Едине Человеколюбче.

Кондак, глас 5-й Пламенем любве распали к Тебе сердца наша, Христе Боже, да тою разжигаеми, сердцем, мыслию же и душею, и всею крепостию нашею возлюбим Тя, и искренняго своего яко себе, и повеления Твоя храняще славим Тя, всех благ Дателя. Ежедневная молитва святителя Филарета, митрополита Московского Господи, не знаю, чего мне просить у Тебя. Ты один ведаешь, что мне потребно.

Ты любишь меня паче, нежели я умею любить Тебя. Отче, даждь рабу Твоему, чего сам я просить не умею. Не дерзаю просить ни креста, ни утешения: только предстою пред Тобою. Сердце мое Тебе отверсто; Ты зришь нужды, которых я не знаю. Зри и сотвори по милости Твоей. Порази и исцели, низложи и подыми меня. Благоговею и безмолвствую пред Твоею святою волею и непостижимыми для меня Твоими судьбами. Приношу себя в жертву Тебе.

Нет у меня другого желания, кроме желания исполнять волю Твою; научи меня молиться; Сам во мне молись! Аминь. Молитва против крамолы Боже сил, Царю царствующих и Господи господствующих! В Твоей руце сердце царево и власть всея земли. Ты посаждаеши царей на престолы их и глаголеши о них: “Мною царие царствуют, не прикасайтеся убо помазанным Моим”.

Призри милостивным оком Твоим на люте страждущую страну нашу, в нейже за беззакония наша зело умножишася нестроения и раздоры, междоусобия и противления царю нашему и властем, от него поставленным. Еще же и мор, и глад, и болезни всякия постигоша ны, и несть мира, несть ослабы, несть успокоения в домех наших, ниже во градех и весех наших. О Всеведущий и Премилосердый, Ты веси беду нашу, зриши озлобления, слышиши рыдания убогих, стенания сирых и вдовиц и гласы неповинных младенцев, во общенуждии страждущих.

Ты пощадил еси   Ниневию,   град   великий,   исполнен беззакония, ради покаяния его и ради младенец, иже не познаша десницы сво-ея и шуйцы своея; пощади и нас грешных, умилосердися над отечеством нашим, пощади ради младенец наших, сирых и вдовиц, пред Тобою, о Милосердый, слезы своя проливающих! Видиши, Господи, како людие, имже несть разума, не точию глаголют в сердцах своих “несть Бог”, но и проповедуют нам, паче же юношам и девам нашим, малоопытным сущим, учения развращенная, и тщатся отвратити их от пути заповедей Твоих на пути стропотныя и погибельныя.

Вся возможна Тебе суть, о, Всемогущий Владыко! Якоже убо единым cловом Твоим не точию слепых, глухих и немых исцеляеши, но и мертвых воскресаeши: тако возглаголи и ныне всесильным Словом Твоим в сердцах сих сеятелей нечестия: просвети разум их, гордынею омраченный, пробуди совесть их, суетными мудрованьми, завистию и страс- тьми пагубными усыпленную, обрати волю их ко исполнению животворящих Твоих заповедей, да и тии познают, коль сладка суть словеса Твоя сердцу человеческому, и коль иго Твое благо и бремя Твое легко есть.

Да прославится убо имя Твое, Господи Спасителю наш, и в сих погибающих братиях наших, и да посрамится лукавый супостат наш диавол, сеяй плевелы на ниве Твоей, яже есть Церковь Твоя Святая! О Господи, Боже Милосердый, Боже Премудрый, Боже Всемогущий! Паки и паки припадаем Тебе и слезно в покаянии и умилении сердца вопием: согрешихом, беззаконновахом, неправдовахом пред Тобою, и воистинну праведно по делом нашим наказуеми есмы.


Молитвы в скорбях и искушениях творимые/ Библиотека Golden-Ship.ru


Уникальный поиск `по-сути` по православной библиотеке